2019. gada 21.-25. februārī Valsts prezidents Raimonds Vējonis apmeklēja Vāciju, lai veicinātu Latvijas un Vācijas sadarbību biznesa un zinātnes jomā. Vizītes mērķis bija prezentēt Latvijas piedāvātās iespējas gudro pilsētu, viedo materiālu, biomedicīnas un robotikas jomās, par ko Vācijas uzņēmēji un zinātnieki izrādīja lielu interesi un vēlmi attīstīt tālāku sadarbību.

Mūsu institūta projekta CAMART² komanda pievienojās prezidenta vizītes pēdējā dienā, lai piedalītos vairākos svarīgos pasākumos. Projekta koordinators un direktora vietnieks Andris Šternbergs kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktoru Andri Ozolu un citām augstākajām amatpersonām piedalījās biznesa pusdienās par ekonomiskās sadarbības jautājumiem.

Tajā pašā laikā direktora vietnieks Anatolijs Šarakovskis devās izzināt sadarbības iespējas ar Vācijas elektronu sinhrotrona DESY zinātniekiem. Viņš un citi delegācijas dalībnieki tika iepazīstināti ar pētniecības iestādes European XFEL ikdienas darbu, kā arī piedalījās diskusijās par turpmākajiem soļiem, lai veicinātu ciešāku sadarbību starp Latvijas un Vācijas zinātniekiem. Papildus šīm sekmīgajām sarunām LIAA un DESY parakstīja nodomu vēstuli par drīzumā plānoto līguma slēgšanu projekta “Commercial Analytical Research Organisations Transnational Strategy (CAROTS)” īstenošanai.  

Tikmēr Materize vadītājs Andris Anspoks un Andris Ozoliņš ar Latvijas uzņēmējiem devās apmeklēt uzņēmumus Philips Medical Systems DMC GmbH un Airbus Operations GmbH, lai apspriestu sadarbības iespējas un piedāvātu sadarbību pētniecības jomā. Kopējais apmeklējums tika pabeigts Hamburgas Tirdzniecības kamerā, kur prezidents Raimonds Vējonis atklāja biznesa forumu “Magnetic Latvia”, kas veltīts ekonomiskās sadarbības veicināšanai.

Fotogrāfijas: Valsts prezidenta kanceleja un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Papildu informācija:

http://www.liaa.gov.lv/lv/aktualitates/liela-interese-par-sadarbibu-starp-latvijas-un-vacijas-zinatniekiem

https://www.president.lv/lv/jaunumi/zinas/valsts-prezidents-raimonds-vejonis-hamburga-atklaj-latvijas-un-vacijas-biznesa-forumu-25696

Dalīties