Pirmdien, 21.martā plkst. 12.30, Ķengaraga ielā 8, konferenču zālē Profesors, Dr.habil.phys. Māris Knite RTU doktora studiju programmas „Materiālzinātne” direktors RTU Tehniskās fizikas institūta direktors "Viedie (polimēru nanokompozītu) materiāli"

Viedie materiāli ir spējīgi signalizēt par to apkārtnē notiekošām izmaiņām vai reaģēt uz tām ar noteiktu akciju. Viedie materiāli tiek izmantoti dažādu sensoru un aktuātoru izstrādē. Jaunas, interesantas, dažreiz pat negaidītas, īpašības uzrāda uz viedo materiālu bāzes izgatavoti nano-materiāli, piemēram, nanokompozīti. Referāta pirmajā daļā paredzēts iepazīstināt ar RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tehniskās fizikas institūta Materiālu fizikas laboratorijā sadarbībā RTU Polimērmateriālu institūtu izstrādātajiem polimēru nanokompozītu sensormateriāliem un efektiem tajos. Darbi veikti Materiālzinātnes valsts programmas un COST projekta MP0902 „Composites of Inorganic Nanotube and polymers” (COINAPO) ietvaros. 
Referāta otrajā daļa veltīta modernākajiem viedajiem aktuātoru materiāliem. Paredzētas materiālu un efektu demonstrācijas.

Dalīties