Answer to the question received on 16.04.2012
regarding the tender regulation LUCFI 2012/6/ERDF 
“Equipment for Control of Technological Processes and Obtained Thin Films”
	Question of the Tenderer
	Answer of the Purchaser’s Procurement Commission

	Would you please clarify Item 2.1.2.5) of the Contract Regulation: 
“a bank's letter of intent stating that the bank undertakes to issue the Advance Payment Guarantee to the Tenderer”, stipulating the unconditional repay of the advance payment no later than within 10 (ten) days on the Contracting Authority’s first request.
	In accordance with paragraph 2.3 of the Contract (draft) (Annex 2 to the Contract Regulation) the Purchaser (the Contracting Authority) shall make a prepayment (an advance payment) in the amount of 50% of the Contract price within 30 days from mutual signing of the Contract and receiving the advance payment invoice. Therefore by entering into the Contract the Purchaser shall get the Advance Payment Guarantee. Paragraph 2.1.2. 5) means that the Tenderer shall submit, together with the Offer, the Banks letter of Intent stating that the bank undertakes to issue such Advance Payment Guarantee to the Tenderer.

More detailed conditions of the use of the Advance Payment Guarantee are described in paragraphs 5.2 – 5.4 of the Contract (draft).
The Tenderer is not entitled to refuse from 50% advance payment, as the payment schedule stipulated for the present procurement is compliant with the ERDF project plan and the stipulated schedule and shall not be amended.
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